Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στο ΕΣΥ θα μείνουν οι μισοί γιατροί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μια πενταετία θα έχει αποχωρήσει το 40% με 60% των γιατρών από τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, καθώς αυτή τη στιγμή το 69% των γιατρών του ΕΣΥ κατέχει ήδη βαθμό διευθυντή και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το πεπαλαιωμένο ΕΣΥ, τον κακό καταμερισμό των ιατρικών ειδικοτήτων στις περιοχές της χώρας και την έλλειψη ιατρικού χάρτη που θα καταδεικνύει πόσους και ποιας ειδικότητας γιατρούς χρειάζεται η κάθε περιοχή, κρούει ο νεοεκλεγείς επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), επίκουρος καθηγητής Στέφανος Φούσας.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν κίνητρα εξόδου των μεγάλων σε ηλικία γιατρών που, αν μη τι άλλο, δεν μπορούν πια να εφημερεύσουν, ώστε να μπουν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί, αλλά αφού πρώτα έχουμε κάνει απολογισμό στα νοσοκομεία και έχουμε δημιουργήσει κλινικές αριστείας…», προτείνει ο έμπειρος καρδιολόγος, ο οποίος κατέχει τη θέση του συντονιστή διευθυντή αλλά και του προϊσταμένου της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ο κ. Φούσας τονίζει ότι υπάρχουν άριστοι Ελληνες γιατροί και μάλιστα οι Ελληνες καρδιολόγοι θεωρούνται από τους κορυφαίους παγκοσμίως (τέταρτοι σε όλο τον κόσμο).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.