Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κλείνει το δημοτικό σχολείο Νταχάου στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρά η συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.

Κλείνει, μετά από δεκαετίες λειτουργίας, το δημοτικό σχολείο Νταχάου, ένα από τα παλαιότερα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας και την Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελτ, το ελληνικό υπουργείο Παιδείας πήρε αυτή την απόφαση, λόγω του ακριβού ενοικίου του κτιρίου.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Αθανάσιος Κρίκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι γονείς και η ελληνική κοινότητα βρήκαν κτίριο, το ενοίκιο του οποίου είναι το μισό συγκριτικά με το σχολείο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι συνολικά εξοικονομούνται 80.000 ευρώ το χρόνο, καθώς το νέο κτίριο διαθέτει και γυμναστήριο. Σημαντικό είναι ότι στο κτίριο αυτό λειτουργεί γερμανικό σχολείο που μεταφέρεται, οπότε πληροί τις προδιαγραφές. Όπως ανέφερε ο κ. Κρίκης, τα ελληνικά σχολεία, βάση του νόμου που ισχύει, τουλάχιστον στη Βαυαρία, χρηματοδοτούνται από το γερμανικό κράτος με το ποσό των 1.700 ευρώ ανά μαθητή, οπότε το νέο κτίριο «δεν κοστίζει δραχμή».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, το υπουργείο Παιδείας προχωράει το αρχικό σχέδιό του για συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Νταχάου με το πλησιέστερο ελληνικό σχολείο, στην περιοχή του Μονάχου.

Στο δημοτικό σχολείο του Νταχάου φοιτούν 70 μαθητές και ο κ. Κρίκης εκτίμησε ότι ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί πολλές ελληνικές οικογένειες στο δρόμο της μετανάστευσης.

Αύριο, Τρίτη, οι μαθητές δεν θα πάνε σχολείο και μαζί με τους γονείς τους θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης, στο Μόναχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.