Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τέλεια οδοντοστοιχία με διαφανείς νάρθηκες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σειρά από λεπτούς διαφανείς νάρθηκες για την πάνω – κάτω ή και τις δύο οδοντοστοιχίες σε σχήμα πετάλου, εφαρμόζουν με ακρίβεια πάνω στα δόντια. Οι νάρθηκες αυτοί πετυχαίνουν σταδιακή μετακίνηση και διόρθωση της απόκλισης των στραβών δοντιών.

Ανά δύο εβδομάδες περίπου υπάρχει εναλλαγή διαδοχικών ναρθήκων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Συνήθως η μέθοδος διαρκεί 8 – 16 μήνες αναλόγως τη βαρύτητα του περιστατικού.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως:

- στραβά δόντια λόγω έλλειψης χώρου στις οδοντοστοιχίες

- κενά μεταξύ δοντιών

Το όφελος της τεχνικής αυτής εντοπίζεται στην πλευρά της αισθητικής, αφού είναι νάρθηκες διακριτικοί, αλλά και στη διατήρηση καλύτερης στοματικής υγιεινής.

Με την ορθοδοντική θεραπεία πετυχαίνουμε την καλύτερη σύγκλιση (επαφή) δοντιών, που βοηθά στο σωστό βούρτσισμά τους και στην αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Επίσης επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία των αρθρώσεων του στόματος. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί βιολογικό τρόπο μετακίνησης δοντιών, με ήπια ένταση δυνάμεων. Οι ασθενείς επιλέγουν την ορθοδοντική θεραπεία, χωρίς να περιορίζονται από αισθητικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι εκτός από την υγεία του στόματος που επιφέρει μια ορθοδοντική θεραπεία, επιδρά ψυχολογικά στην αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, χαρίζοντας ένα χαρούμενο και φωτεινό χαμόγελο.



Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.