Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Επιστρέφει σιγά σιγά στη ζωή η Μυρτώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης και οι εξετάσεις στις ΗΠΑ διατηρούν την ελπίδα.

Αγώνα ζωής με φανερά σημάδια βελτίωσης συνεχίζει να δίνει η 16χρονη Μυρτώ στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους 4 μήνες μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι σε παραλία της Πάρου.

Όπως λέει στα «Νέα» η μητέρα της, «το μυαλό του παιδιού μου λειτουργεί, κουνάει το χέρι απαντώντας στις ερωτήσεις μου. Σαν μηχανικά, αλλά το κουνάει, ανταποκρίνεται. Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ». Η Μυρτώ θα ταξιδεύσει στις ΗΠΑ σε λίγες ημέρες, για να υποβληθεί σε ορισμένες ειδικές εξετάσεις.

Για περίπου 5 μήνες η Μυρτώ ήταν σε φυτική κατάσταση. Διασωληνωμένη, χωρίς να δίνει σημάδια ότι ακούει ή αισθάνεται, καθώς από την επίθεση υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κρανίο.

Τις πρώτες ημέρες οι κακώσεις αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διορθωτική επέμβαση στο κρανίο, ώστε να αποκατασταθεί το σωστό σχήμα.

Αφού ολοκλήρωσε μια περίοδο αντιμετώπισης, τον Ιανουάριο μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. «Ήρθε σε μας για να υποβληθεί στο ειδικό πρόγραμμα που έχουμε για ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα μετά από τροχαίο, βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό» εξηγεί στην εφημερίδα ο καθηγητής Λειτουργικής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δαμιανός Σακάς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κοπέλα έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση και όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο κ. Σακάς «Με το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας που εφαρμόζεται στον Ευαγγελισμό, εκτιμήσαμε ότι στο σημείο προόδου που έχει φτάσει η Μυρτώ θα ήταν επωφελές να είχε μια εναλλακτική προσέγγιση από ένα άλλο ιατρικό κέντρο, εξειδικευμένο στη βελτίωση του επιπέδου συνείδησης ασθενών, έπειτα από κάκωση. Το πιο πιθανό είναι να διακομιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπόλτιν στη Βοστόνη, που ανήκει στο Χάρβαρντ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.