Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Χημικές ουσίες σε φρούτα, λαχανικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επικίνδυνες χημικές δραστικές ουσίες - ανάμεσά τους και απαγορευμένες - σε μήλα, αχλάδια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια, μπανάνες που πωλούνται στη χώρα μας εντόπισε ύστερα από έρευνα το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Οπως σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση, «πρόκειται για απαγορευμένες αλλά και νόμιμες ουσίες, οι επίσημες εγκρίσεις των οποίων αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα, μπορεί να βλάψουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλά άλλα».

Οι ουσίες πλήττουν ανεπανόρθωτα την υγεία των αγροτών, θέτουν σε κίνδυνο την κτηνοτροφία, τον υδάτινο ορίζοντα και καταλήγουν στο πιάτο των καταναλωτών χωρίς να το γνωρίζουν, προσθέτει η Greenpeace. Καλεί δε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει επειγόντως δράση για το θέμα της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Για την έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace εξετάστηκαν 24 δείγματα μήλων, αχλαδιών, καρότων, κολοκυθιών, πατατών, κρεμμυδιών και μπανανών που αγοράστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Οι αναλύσεις αφορούσαν 15 προϊόντα ελληνικής προέλευσης και 9 προϊόντα εισαγωγής. Βρέθηκαν συνολικά 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες, πολλές εκ των οποίων είναι απαγορευμένες για χρήση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.