Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κρίνεται σήμερα το μέλλον των πανελλαδικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας.

Τη στάση της θα καθορίσει σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω Πανελλαδικών, σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, με τον υπουργό να διαμηνύει ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων θα γίνει απρόσκοπτα και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο επιστράτευσης.

«Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση. Η κυβέρνηση εμμένει στην αρχική της θέση. Υπό αυτή την έννοια δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος

«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη, με δεδομένη την εθνική ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε αλλά μετρά που πήραμε , πήραμε και αυτό της αύξησης του ωραρίου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23 ώρες. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια.

Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο: Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο και την ΟΛΜΕ έγκειται στην αύξηση, κατά δύο ώρες, του διδακτικού ωραρίου, μέσω του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου και οι τροποποιήσεις στις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Στο τραπέζι της συζήτησης ετέθησαν επίσης και θέματα όπως η αξιολόγηση και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.