Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Wi-Fi και live-video streaming στο γήπεδο της Σίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν υπηρεσίες Ίντερνετ για περισσότερους από 47 χιλ. οπαδούς.

Στα περισσότερα γήπεδα, όπως και σε όλους τους χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κοινού, οι υπηρεσίες πρόσβασης στο 3G Internet «στενάζουν» υπό το βάρος της μεγάλης ζήτησης.

Οι fans όμως ολοένα και πιο εξαρτώμενοι από τη σύνδεση των mobile συσκευών τους στο Internet, δεν ικανοποιούνται από τη δικαιολογία. Και να που κάποιες ομάδες σπεύδουν να ικανοποιήσουν το αίτημα για ταχύτερη και σταθερότερη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μετά τη Liverpool που ανακοίνωσε τη διάθεση δωρεάν Wi-Fi στο γήπεδο της και η Manchester City ανακοίνωσε αντίστοιχη υπηρεσία, προσφέροντας επιπλέον στους οπαδούς της τη δυνατότητα να βλέπουν ζωντανά video στις συσκευές τους μέσω streaming.

Η WiFi υπηρεσία προσφέρεται από την O2 σε συνεργασία με τη Cisco, με στόχο να γίνει το Etihad το πιο προοδευμένο και φιλικό προς τον επισκέπτη στάδιο της Premier League. Η χωρητικότητα του γηπέδου της Manchester City φτάνει τις 47.000 και μένει να αποδειχθεί αν το ασύρματο δίκτυο θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση των ποδοσφαιρόφιλων μέσα και γύρω από αυτό.

Η υπηρεσία της Cisco, StadiumVision Mobile θα επιτρέπει το εύκολο streaming video και replays από τον αγώνα που παρακολουθούν ή άλλα ματς που διεξάγονται την ίδια ώρα. Παράλληλα οι οπαδοί θα μπορούν να βλέπουν στα κινητά τους στατιστικά και ειδήσεις, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα –και μη!- στοιχεία.

Η Manchester City έχει ιστορικό πολύ δυνατής σχέσης με την τεχνολογία, αφού έχει ειδικές συμφωνίες με το Foursquare και το YouTube, προσφέρει πρόσβαση σε Google hangouts με τους παίκτες, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων προβάλλει τα tweets των οπαδών στις οθόνες του γηπέδου!

Το Wi-Fi θα λειτουργήσει για το κοινό στο Etihad Stadium τις επόμενες εβδομάδες, όπως και η αντίστοιχη υπηρεσία στο γήπεδο της Liverpool. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η αντίστοιχη πρωτιά ανήκει στους Wycombe Wanderers, μια ομάδα της αγγλικής League Two, που διαθέτει δωρεάν Wi-Fi στους οπαδούς της από την προηγούμενη σεζόν!


Πηγή: http://www.thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.