Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τρόφιμα στη μισή τιμή στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρακάμπτουν τους μεσάζοντες και προσφέρουν τρόφιμα στη μισή τιμή. Ο λόγος για τον σύλλογο ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων που διοργανώνει στο Ηράκλειο την δεύτερη διανομή τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες.

Με αυτή την κίνηση ο σύλλογος θέλει να αναδείξει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας και να αποδείξει ότι χωρίς μεσάζοντες μπορεί να υπάρξει μία άλλη σχέση μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή τέτοια που να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να βασίζεται στην αλληλεγγύη.

Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων καταγγέλλει «τη στάση μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ τονίζοντας ότι μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση των προϊόντων, καθορίζοντας τις τιμές κερδοσκοπώντας εις βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Το κόλπο γνωστό. Στους παραγωγούς εξευτελιστικές τιμές που καθιστούν ασύμφορη την συνέχιση της προσπάθειας, μιας και κόπος τους δεν ανταμείβεται. Για τους καταναλωτές η τιμή στο ράφι απλησίαστη και το ποσοστό κέρδους στους διάφορους ενδιάμεσους μεσάζοντες τεράστιο. Αποτέλεσμα αυτού του κερδοσκοπικού παιχνιδιού είναι τα βασικά είδη διατροφής να έχουν γίνει δυσπρόσιτα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.