Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αντιδράσεις για τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις προκαλεί η απαίτηση της Τρόικας για τη λειτουργία καταστημάτων και εμπορικών κέντρων δέκα Κυριακές τον χρόνο. Η Τρόικα ζήτησε τη λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων αλλά και συνεχή εκπτωτική περίοδο και όχι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οι έμποροι επισημαίνουν ότι τέτοια μέτρα δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους καθώς αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι, δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τους τις Κυριακές, με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο, να εξετάζει το θέμα και να αναζητά λύση. Σίγουρα αν ισχύσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις δέκα Κυριακές τον χρόνο, θα υπάρξουν νέα δεδομένα στην αγορά με τους καταστηματάρχες να υποστηρίζουν πως το μεγάλο πρόβλημα που τους απασχολεί δεν είναι το ωράριο λειτουργίας, αλλά η έλλειψη χρημάτων από την αγορά και υπολογίζονται στα 10 δισ. ευρώ ετησίως για τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η αρχική πρόταση του ΥΠΑΝ αναφέρει ότι προαιρετικά θα είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα κάτω από τα 250 τ.μ. και τις 52 Κυριακές το χρόνο και μόνο επτά Κυριακές τα μεγαλύτερα. Οι έμποροι προτείνουν έξι Κυριακές και μία ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε περιοχής. Με την Τρόικα να προτείνει να είναι όλα τα καταστήματα ανοικτά, τουλάχιστον δέκα Κυριακές το χρόνο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΕ μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε πως «Η αγορά δεν αντέχει άλλα πειράματα και εντάσεις, αλλά θέλει ένα κλίμα ηρεμίας. Αυτοί που άνοιξαν το θέμα των Κυριακών με την τρόικα οφείλουν να το κλείσουν». Με τους εκπρόσωπους των πολυκαταστημάτων να επιθυμούν το άνοιγμα τις Κυριακές καθώς όπως επισημαίνουν, η ελληνική αγορά διαρκώς συρρικνώνεται και η μόνη διέξοδος για αύξηση των τζίρων είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις η Τρόικα ζητά την πλήρη απελευθέρωση του θεσμού. Ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει 4 περιόδους.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.