Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δεκαέξι χιλιάδες συνταξιούχοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης θα συνεχισθεί, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι που έχουν πρόβλημα με ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ θα μπορούν από αύριο να απευθύνονται στα ασφαλιστικά Ταμεία για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη και να μην διακοπεί η σύνταξή τους. «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ταυτοποιηθεί και το τελευταίο ΑΜΚΑ και το τελευταίο ΑΦΜ» σημείωσε με έμφαση απόψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι η όποια διαδικασία θα επιλεγεί σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι το πολύ έως το τέλος του μήνα η Ελλάδα θα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα στην Ευρώπη για την καταγραφή και τον έλεγχο των παροχών κοινωνικής ασφάλισης.

Από το απόγευμα κλείνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους στις ιστοσελίδες του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) και της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε (www.idika.gr).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, από το σύνολο των συνταξιούχων 16 χιλιάδες δεν διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ και περί τους 350 χιλιάδες έχουν κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους 2 αριθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.