Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ζητούν απολύσεις εδώ και τώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσονται οι απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα εμφανίζεται να ζητεί συγκεκριμένα στοιχεία για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν άμεσα από το Δημόσιο και τον ακριβή αριθμό όσων θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Το θέμα τέθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντώνης Μανιτάκης υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ζήτησαν νέα στοιχεία αλλά διευκρινίσεις τις οποίες θα παρέχει. «Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία κλείνει προς 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, 7.000 ως το τέλος του έτους και να εκκρεμούν ακόμη 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Ωστόσο συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσαν ότι οι επικεφαλής της τρόικας απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση στο υπουργείο Οικονομικών περιορίστηκε στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των εταίρων της και σε όσα προβλέπει το μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα. Οι συνεργάτες του υπουργού υπογράμμισαν ότι κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στο θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και ο Αντώνης Μανιτάκης επανέλαβε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να απομακρυνθούν χωρίς καθυστέρηση.

Σήμερα στις 12 το πρωί έχει οριστεί νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

Έλιωσαν οι πάγοι
Τέλος στα σενάρια και τις φήμες ότι υπάρχει μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση για τις απολύσεις στο Δημόσιο έδωσαν χθες ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Μανιτάκης. Οι δύο υπουργοί βγήκαν μετά τη συνάντηση με την τρόικα και κάλεσαν τους φωτογράφους προκειμένου να τους απαθανατίσουν αγκαλιασμένους και χαμογελαστούς.

Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώνει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».

Επιπλέον συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη επέμεναν ότι ουδέποτε υπήρξε προσωπική διαφορά με τον υπουργό Οικονομικών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.