Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συναυλία αλληλεγγύης στη Λεμεσό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πλήθος και το πάθος ήταν κυριάρχα στοιχεία της χθεσινής συναυλίας αλληλεγγύης στη Λεμεσό, που άρχισε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με την αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών, από Κύπρο και Ελλάδα. Είχε προηγηθεί προ δεκαπενθημέρου παρόμοια συναυλία στη Λευκωσία. Στόχος, η συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για αναξιοπαθούντες, που έχουν πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση.

Εθελοντές δούλεψαν ως τα ξημερώματα και στις αποθήκες όπου κατέληξαν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν και μεταφέρονταν συνεχώς, στη διάρκεια της χθεσινής μέρας και νύχτας.

Τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες κόσμου πέρασαν από τον χώρο της συναυλίας και από τα σημεία παράδοσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να καταθέσουν τη δική τους προσφορά. Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων της ευρύτερης Λεμεσού ξεπέρασαν τους 20 τόνους, ποσότητα πέραν κάθε προσδοκίας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, μετά το πέρας της μεγαλειώδους συναυλίας, ο κόσμος δεν μετείχε απλώς σε μια εκδήλωση, αλλά χιλιάδες «διέθεταν εαυτόν» αφιλοκερδώς για την επιτυχία της. Έτσι, ενώ αρχικά είχαν προσφερθεί και οριστεί 800 εθελοντές, οι ανάγκες που διαφάνηκαν στο χώρο της συναυλίας, διπλασίασαν σχεδόν τον αριθμό τους και προσφέρθηκαν συνολικά για βοήθεια γύρω στα 1.500 άτομα.

Χαιρετίζοντας το κοινό, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη είπε «η ελπίδα είναι εδώ, να μην τη ξεχνάτε», ενώ ο Γιώργος Ανδρέου ανέφερε πως, «σαν εκπρόσωπος των Ελλήνων συνθετών, θέλω να πω ότι οι ψυχές μας και η σκέψη μας βρίσκονται όπως πάντα, εδώ στη Κύπρο και ευχόμαστε από καρδιάς, όλο αυτό το κακό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην ξανάρθει ποτέ».

Την εμφάνισή του έκανε γύρω στις 22:20 ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι είδε στη μικρή διαδρομή που έκανε για να φτάσει μέχρι τη σκηνή. «Είδα εκατοντάδες ανθρώπους με τις σακούλες, με τρόφιμα και άλλα είδη. Ε, λοιπόν, η όποια απάντηση στην κρίση είναι ακριβώς αυτό που κάνετε και σας ευχαριστώ που μου δώσατε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να δώσω κι εγώ το παρών μου», ανέφερε και συμπλήρωσε «οι κρίσεις είναι ανθρώπινες πράξεις και ανθρώπινη πράξη είναι και η αλληλεγγύη. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ γι αυτήν τη μαγική εικόνα».

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μαζί «με τους πατριώτες μου» και σημείωσε πως, αν και είναι «μια δύσκολη αφορμή που βρεθήκαμε, η χαρά είναι η ίδια».

Η Κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια, εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα πράσινο φουλάρι, το οποίο, όπως είπε, είναι για να μας θυμίζει την πράσινη γραμμή και ανέφερε «εσείς αποφασίζετε για τη ζωή σας, εσείς παίρνετε τις αποφάσεις σας».

Η Ευριδίκη, φορώντας μια φανέλα που ανέγραφε στα αγγλικά «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», ανέφερε πως είναι συγκινητικό που όλοι συγκεντρώθηκαν «για να ανοίξουμε την καρδιά μας και να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί στο συμπατριώτη μας που έχει ανάγκη».

«Μπαίνουμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες αλλά η ενότητά μας είναι η καλύτερη απάντηση στον κάθε εχθρό μας», είπε και φώναξε «κάτω τα χέρια από την Κύπρο μας».

Περήφανος για το ότι είναι Κύπριος και ιδιαίτερα Λεμεσιανός, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος είπε πως «είναι δύσκολες οι εποχές, είναι δύσκολοι οι καιροί και αυτό που μένει είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να έχουμε αλληλεγγύη».

Κατά την παρουσία του στη σκηνή, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ερμήνευσε ένα τραγούδι που έγραψε αποκλειστικά για τη χθεσινή συναυλία και το οποίο αναφερόταν στη Λεμεσό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.