Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σε ένα άρθρο το πολυνομοσχέδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σ’ ένα άρθρο θα κατατεθεί το βράδυ στην Βουλή – αμέσως μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - το επίμαχο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Κυριακή προκειμένου να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στην σύνοδο του Eurogroup στις 12 Μαΐου.

Σαμαράς: Δεν θα ανεχτώ άλλες καθυστερήσεις

Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 18:30 αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης τονίζοντας πως δεν θα δεχθεί άλλες καθυστερήσεις.

Έχοντας μπροστά του συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που του έχουν παραδώσει οι ίδιοι οι υπουργοί ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί σε συγκεκριμένους τομείς οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει όπως ίδιος επιθυμεί.

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός θα δώσει σε ορισμένους υπουργούς μία τελευταία ευκαιρία πριν από τον φημολογούμενο ανασχηματισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που το τελευταίο διάστημα είχαν «παγώσει» και τα οποία θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό την απασχόληση με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει πως με την ψήφιση και του πολυνομοσχεδίου θα κλείσει ένας σημαντικός κύκλος για την κυβέρνηση. Επίσης θα σημειώσει πως είναι η πρώτη φορά που η τρόικα έφυγε από την χώρα μας χωρίς να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα, γεγονός που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει σταδιακά να σταθεροποιείται.

Στροφή στην καθημερινότητα

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει απ' όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς θα το θέσει ως το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης καθώς όπως θα επισημάνει οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν με πράξεις την ανάπτυξη, όπως είναι ο συμψηφισμός των χρεών ιδιωτών με το Δημόσιο, την επιστροφή των οφειλών στις επιχειρήσεις, την μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην Κίνα ο πρωθυπουργός τον Μάιο

Ένα ακόμα σημαντικό ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά οριστικοποιήθηκε. Ο Πρωθυπουργός στα μέσα Μαΐου – αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα – θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο.

Στόχος των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με την νέα ηγεσία της Κίνας δεν θα είναι άλλος από την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ευρωπαϊκός και συγκεκριμένα το Βερολίνο και τον Ιούνιο όπως όλα δείχνουν επισκεφθεί τις ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.