Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αγωγή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Λέσβου κατά του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά αποζημίωση 861 χιλ. ευρώ για βλάβη και περιουσιακή ζημιά.

Μετά από εισήγηση της Αναστασίας Αντωνέλλη, προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης του Οργανισμού, ύψους 861.000,00 ευρώ κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του υπουργείου Υγείας, για την βλάβη και περιουσιακή ζημία που υπέστη ο Οργανισμός.

Όπως υποστηρίζεται αυτά οφείλονται στην παράνομη και υπαίτια παράληψη υπαγωγής του, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ, στην κατηγορία παρεμβάσεων εδραίωσης της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, για την δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας για Ασθενείς με Αλτσχάϊμερ.

Συγχρόνως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα κατατεθεί Αίτηση Ακύρωσης στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος του Οργανισμού από τον υπουργό Υγείας.

Η πρόεδρος του Οργανισμού πρότεινε, μεταξύ άλλων, ως μάρτυρες τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο, τον βουλευτή Τέρενς Κουίκ, την καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάϊμερ Μάγδα Τσολάκη και τον δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο.

Η Αναστασία Αντωνέλλη σχολιάζοντας την κατάθεση αγωγής σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είπε: «Πρέπει επιτέλους το Ελληνικό Κράτος να σοβαρευτεί, να πάψει να κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες και να ψεύδεται επικαλούμενο διάφορες προφάσεις. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι πολίτες αυτοί είναι άρρωστοι, οφείλει να τους σέβεται και να τους προστατεύει.

Η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη είναι μονόδρομος, μιας και δεν υπάρχει καμία δική μας ευθύνη, παράλειψη ή υπαιτιότητα για την μη ένταξής μας. Υπάρχει μόνον η πολιτική βούληση των κυβερνώντων να μη εντάξουν κανένα τέτοιο έργο ανά την Επικράτεια. Εάν δε χρειαστεί, είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, αφού με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβερνήσεως, υπάρχει χαμηλή απορρόφηση της τάξης του 5,18% των ευρωπαϊκών πόρων για την ψυχική υγεία, την ίδια στιγμή που δεν εντάσσονται με ευθύνη της έργα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Κατά την γνώμη μας, η ελληνική κυβέρνηση αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά δεν ενέταξε κανένα τέτοιο έργο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Σχέδιο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.