Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Αρωγή» στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία φιλόξενη αγκαλιά που περιορίζει τον ανθρώπινο πόνο.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει έντονη ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς και της οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικών έργων που στέκονται έμπρακτα στις αδύναμες ομάδες συνανθρώπων.

Η «Αρωγή» προσκαλεί κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη να γίνει μέλος ή εθελοντής του Σωματείου και να βοηθήσει άπορες οικογένειες. Οι εθελοντές προσφέρουν ποιοτικό χρόνο, όχι απαραίτητα χρήματα, όταν και όποτε μπορούν.



Τι είναι η Αρωγή

«Αρωγή» στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη



Το εθελοντικό έργο του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Αρωγή» μετρά ήδη από το 1995 και συνεχίζεται, χάρη στην θερμή υποστήριξη και στην ακούραστη προσφορά των μελών και των εθελοντών του Σωματείου.



Μέσω του εθελοντισμού η «Αρωγή» συμπαραστέκεται σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και σε άπορα παιδιά με ειδικές ικανότητες, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αρωγή δεν παρέχει βοήθεια μέσω της συνεισφοράς χρημάτων, αλλά οι ίδιοι οι εθελοντές «υιοθετούν» άπορες οικογένειες και αναλαμβάνουν, με έξοδα του Σωματείου, να διεκπεραιώνουν τις όποιες ανάγκες τους.

Δράσεις
Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ»





Η «Αρωγή», στο πλαίσιο του πολύπλευρου φιλανθρωπικού της έργου, δημιούργησε και εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2003, ένα Κέντρο Διημέρευσης για άπορα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στις Αχαρνές Αττικής υπό την επίβλεψη του Δήμου Αχαρνών.

Πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο, μοναδικό στο είδος του και επανδρωμένο με ειδικούς εκπαιδευτές. Διαθέτει ειδική πισίνα και χώρο εκγύμνασης, όπου γίνονται προγράμματα ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών.



Το Κέντρο Διημέρευσης «Αρωγή» φιλοξενεί 55 παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε καθημερινήβάση, προσφέροντάς τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης. Το κέντρο είναι ανοικτό, καθημερινά από 8.30 π.μ. ως 8.00 μ.μ. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ειδικά λεωφορεία.

Βαμβακάρειο ίδρυμα - Αρωγή



Δύο χρόνια αφότου η «Αρωγή» θεμελίωσε το νέο κοινωνικό της έργο, το ίδρυμα για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα άτομα με ειδικές ικανότητες, το έργο ολοκληρώθηκε στη περιοχή Αυλίζα του Δήμου Αχαρνών με την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη Ευεργέτη που βρίσκεται, σταθερά, στο πλευρό του Σωματείου.

Ο ρόλος του Βαμβακάρειου ιδρύματος, όπως θα ονομαστεί, είναι να λειτουργήσει ως φιλόξενη αγκαλιά για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα άτομα με ειδικές ικανότητες, διότι αυτά τα παιδιά συνήθως καταλήγουν σε ιδρύματα ακατάλληλα να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους ή μένουν εγκαταλελειμμένα και κυριολεκτικά στο δρόμο. Το ίδρυμα όταν ξεκινήσει να λειτουργεί θα προσφέρει συνθήκες μόνιμης διαμονής σε άπορα, απροστάτευτα και ορφανά παιδιά με ειδικές ικανότητες: κοιτώνες, χώρους εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικής εργασίας, αίθουσα διδασκαλίας και λογοθεραπείας, ειδικό ιατρείο και κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης.



Οι ανάγκες του Σωματείου

Οι ανάγκες της «Αρωγής» είναι, σήμερα, περισσότερο αυξημένες από ποτέ, ώστε να αντιμετωπιστούν έκτακτα έξοδα που προκύπτουν για τις οικογένειες που προστατεύει (ενοίκια, έξοδα διαβίωσης, φροντιστήρια παιδιών, νοσήλια για σοβαρές επεμβάσεις κλπ). Επίσης, υποστηρίζονται σε τακτική βάση αρκετές οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης.

Μπορείτε και εσείς να συμβάλλετε στην στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η «Αρωγή», με τους ακόλουθους τρόπους:

• Κατάθεση ποσού στο λογαριασμό EUROBANK 0026.0026.91.0200349684
• Διάθεση δωρεών υπέρ του Σωματείου με αφορμή σημαντικές κοινωνικές στιγμές (γάμος, βάφτιση, εις μνήμη), ένας ακόμα τρόπος ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Αρωγής
• Προσφορά τροφίμων, ειδών ρουχισμού (σε καλή κατάσταση), ειδών σπιτιού : κατόπιν επαφής και συνεννόησης με την υπεύθυνη της Αρωγής στο τηλέφωνο 210.8131487

Το νέο video της Αρωγής


Αναφορά στην Αρωγή στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» στις 16/11



Η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ είχε αναφερθεί στην «Αρωγή» (Μάιος 2012)



Επικοινωνία

Κεντρικά γραφεία σωματείου
Λ.Μαραθώνος 3, 145 72 Δροσιά
τηλ. 210 8131487 fax: 210 8131492
arogi@hol.gr

Γίνε Εθελοντής

Τα έσοδά της «Αρωγής» προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών της και από συμβολικές δωρεές ιδιωτών και εταιριών. Όμως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το Σωματείο χρειάζεται επιπλέον πόρους για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Επισκεφθείτε το site www.arogi.eu και γνωρίστε το έργο του Σωματείου. Σε αυτή την προσπάθεια η εθελοντική συμβολή όλων έχει ιδιαίτερη αξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.