Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έρευνα για τις αξονικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, σχετικά με τον υπέρογκο αριθμό αξονικών τομογραφικών πράξεων στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε:

“Ουδέποτε παρέλαβα την αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα έκθεση. Όπως ενημερώθηκα, τηρούνται από τον ΕΟΠΥΥ οι καταγραφές των εξετάσεων που πραγματοποιούνται τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Παράλληλα, με βάση τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα στοιχεία, διέταξα έρευνα μέσω του ΣΕΥΥΠ για αυστηρό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών στους ιατρούς οι οποίοι διαμορφώνουν την ζήτηση των αξονικών τομογραφιών και θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται.

Προς την ίδια κατεύθυνση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξαντλεί το νομικό και θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού για να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις κοστολογήσεις των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Υπενθυμίζω ότι από τις αρχές Αυγούστου 2012 με απόφασή μου μείωσα στο ήμισυ την κοστολόγηση της στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας από τα 12.500 ευρώ στα 6.500 ευρώ και ζήτησα με την ίδια υπουργική απόφαση την επανακοστολόγηση όλων των ακτινογραφικών και τομογραφικών πράξεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας με στόχο την δραστική μείωση της σχετικής δημόσιας δαπάνης”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.