Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το σεξ ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα αποκαλυπτική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα.

Να χάσει την αξιοπιστία της κινδυνεύει η χιλιοειπωμένη δικαιολογία: «Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» ύστερα από μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν νευρολόγοι του πανεπιστημίου του Μίνστερ στη δυτική Γερμανία.

Γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση «Cephalalgia» (Κεφαλαλγία) -την επίσημη της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, η οποία εδρεύει στη Βρετανία- οι επιστήμονες με επικεφαλής την Άνκε Χάμπακ, ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με την έρευνά τους η σεξουαλική δραστηριότητα (με ή χωρίς σύντροφο...) μπορεί να ανακουφίσει αρκετούς ασθενείς από τον πονοκέφαλο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες ή αθροιστική κεφαλαλγία και συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι δεν είχαν σεξουαλική επαφή όταν πάθαιναν κρίση ημικρανίας. Μεταξύ εκείνων που απάντησαν ότι έκαναν σεξ στη διάρκεια κρίσης ημικρανίας, το 60% ανέφερε βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της πράξης και το 33% επιδείνωση.

Μεταξύ των πασχόντων από αθροιστική κεφαλαλγία -μία σπάνια και εξαιρετικά επώδυνη μορφή πονοκεφάλου- μόλις το 37% ανέφερε ότι μειώθηκαν τα συμπτώματα μετά το σεξ, ενώ οι μισοί αισθάνονταν χειρότερα. Οι άνδρες πάσχοντες παρατήρησαν μεγαλύτερη ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.