Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέο σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ακόμη σκάνδαλο στον πολύπαθο χώρο της Υγείας απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές του ΕΟΠΠΥ: Συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου είχε διορίσει ως αντικαταστάτη συνάδελφό του, ο οποίος εξέταζε και υπέγραφε κανονικά με τη σφραγίδα του πρώτου, εισπράττοντας ασφαλώς και την ανάλογη αμοιβή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου είχε ειδικότητα ΩΡΛ, αν και λείπει στο εξωτερικό, άφησε στο... πόδι του συνάδελφό του, που τον αντικατέστησε, επαρκώς όπως φαίνεται, εξετάζοντας κανονικά τους αρρώστους και υπογράφοντας με το όνομα και τη σφραγίδα του άλλου, ελπίζοντας προφανώς πως η απάτη δεν θα γινόταν γνωστή...

Μάλιστα ο γιατρός - αντικαταστάτης δεν οικειοποιούνταν μόνο την υπογραφή και τη σφραγίδα του συμβεβλημένου στον ΕΟΠΠΥ ΩΡΛ, αλλά εισέπραττε κανονικά και την αμοιβή, στο όνομα του γιατρού που εκδίδονταν τα παραστατικά.

Μάλιστα, οι ελεγκτές του ΕΟΠΠΥ, αφού είχαν στα χέρια τους τη σχετική καταγγελία, έκαναν έφοδο στο ιατρείο του αντικαταστάτη ΩΡΛ, όπου διαπίστωσαν την απάτη και συνέταξαν το σχετικό πόρισμα, το οποίο διαβίβασαν αρμοδίως στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΠΥ, για τα περαιτέρω.

Το ίδιο πόρισμα έχει διαβιβαστεί και στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, για τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο ιατρών, ενώ αναμένεται και η εισαγγελική παρέμβαση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.