Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πάνω από 9.000 «ύποπτες» συντάξεις αιτία θανάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα γίνουν αυτοπρόσωποι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Σε 9.371 «ύποπτες» περιπτώσεις, που θα ελεγχθούν περαιτέρω, οδήγησαν οι διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των διασταυρώσεων αφορά σε 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.

Το «ύποπτο δείγμα» από την διαδικασία της διασταύρωσης των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπο­υργείου Εσωτερικών κ. Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Χρήστος Ντούσκας.

Εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.