Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δεκάδες συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη σύλληψη 84 υπόπτων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ευάλωτων ατόμων που φιλοξενούνταν σε 18 μονάδες φροντίδας της Ουαλίας, τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1963 και του 1992, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι βρετανικές αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις μετά από εκτεταμένη έρευνα η οποία ξεκίνησε κατόπιν καταγγελιών για συνολικά 140 κακοποιήσεις κοριτσιών και αγοριών ηλικίας 7-19 ετών.

Η έρευνα έγινε υπό την άμεση εποπτεία της βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι και οδήγησε στη σύλληψη των 84 υπόπτων εκ των οποίων οι 75 είναι άνδρες και οι εννέα γυναίκες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, υπάρχουν αποδείξεις για σοβαρά εγκλήματα σε βάρος νέων και ευάλωτων ατόμων, από τους ενήλικες που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους.

Όπως ανέφερε ο Μάρκ Πόλιν, αστυνομικός διευθυντής για τη Βόρεια Ουαλία, τα εγκλήματά των συλληφθέντων δεν θα μείνουν ατιμώρητα, παρά «το χρόνο που πέρασε».

Η εκτεταμένη έρευνα κατά υπόπτων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας, που αφορούσε τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.