Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ασπράδι αβγού για την πίεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ευεργετική δράση μιας συγκεκριμένης ουσίας εντόπισαν επιστήμονες.

Ένα συστατικό στο ασπράδι του αβγού φαίνεται να βοηθάει, όχι μόνο όσους θέλουν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους, αλλά και εκείνους που έχουν υψηλή πίεση.

Σύμφωνα με έρευνα, η συγκεκριμένη ουσία, το πεπτίδιο RVPSL (ένας από τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών), μπορεί να μπλοκάρει τη δράση του ACE (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης), ουσίας που παράγεται στον οργανισμό και αυξάνει την πίεση του αίματος.

«Έχουμε εργαστηριακά στοιχεία ότι το συστατικό αυτό (του ασπραδιού) ρίχνει την πίεση του αίματος περίπου όσο και μια χαμηλή δόση ενός αντιυπερτασικού φαρμάκου», δήλωσε ο Zhipeng Yu του Πανεπιστημίου Jilin, που ηγήθηκε της έρευνας. «Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι αρκετά υποσχόμενα, ώστε να προχωρήσουμε την έρευνα όσον αφορά τους τρόπους που το συγκεκριμένο πεπτίδιο επηρεάζει την υγεία μας».

Σημείωσε, επίσης, ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με μία εκδοχή του πεπτιδίου, που ζεστάθηκε στους 200 βαθμούς Fahrenheit (93,3 βαθμούς Κελσίου). Η θερμοκρασία αυτή είναι χαμηλότερη από αυτήν στην οποία ψήνουμε τα αβγά, ωστόσο σύμφωνα με Zhipeng Yu το ασπράδι διατηρεί τις ωφέλιμες ιδιότητές του ακόμα και κατά το μαγείρεμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες σύμφωνα με τα στοιχεία προηγούμενης έρευνας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.