Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ψάχνουν 7.000 επίορκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε λεπτό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα του δημοσίου και των επίορκων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών παραμένουν «αμετακίνητοι» κρατώντας σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων, ζητώντας την ταχεία έξοδό τους από το δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούν την απομάκρυνση 7.000 επίορκων. Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα φύγουν οι 2.000 και οι άλλοι 5.000 μέχρι το τέλος του έτους. Όπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία και τους ελέγχους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι τελεσίδικες αποφάσεις για τους επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου, μόλις μετά βίας φτάνουν τις 1.000.

Ενώ, εκκρεμούν 1.883 υποθέσεις και οι οποίες δύσκολα θα προλάβουν να τελεσιδικήσουν μέσα σε δύο μήνες.

Έτσι, το «αγκάθι» παραμένει, με την κυβέρνηση να επιθυμεί από την πλευρά της να οδηγήσει τους επίορκους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εκτός δημοσίου και να αναζητά λύσεις για αυτό.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

-Έλεγχος και αποπομπή των υπαλλήλων απευθείας από τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια.

-Τη σύσταση ενός νέου Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου για όλους.

-Πλήρης διακοπή μισθοδοσίας των επίορκων μέχρι να τελεσιδικήσει η περίπτωσή τους.
Η τρόικα εμφανίζεται να ζητεί και την απόλυση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 και οι οποίοι ανήκουν στους 25.000 που θα ενταχθούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Νέα λίστα με επίορκους

Την ίδια ώρα αναμένεται και νέα λίστα με επίορκους υπαλλήλους καθώς σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή θα αποσταλεί μέχρι τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νέα λίστα με 300 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει αναλάβει να παρακολουθεί τόσο τη δικαστική όσο και την πειθαρχική εξέλιξη των συγκεκριμένων υποθέσεων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.