Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ύψιστο δικαίωμα η προστασία της ιδιωτικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αξιολογείται σαν το σημαντικότερο από τους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου.

Την προστασία της ιδιωτικότητας αξιολογούν σαν το σημαντικότερο δικαίωμά τους, οι ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου. Αυτό έδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι χρήστες κλήθηκαν να αξιολογήσουν από μια λίστα 10 δικαιωμάτων στο διαδίκτυο, αυτά που θεωρούν σημαντικότερα.

Πρώτο στη λίστα των 10 κορυφαίων online δικαιωμάτων αναδεικνύεται η προστασία της ιδιωτικότητάς τους με 83,8%, ενώ ακολουθεί το δικαίωμα ελέγχου στα δεδομένα που αναρτούν, με 58,2%.

Τρίτο κατά σειρά είναι να μην παρενοχλούνται από επιτήδειους στο διαδίκτυο (57,8%), κάτι που συνδέεται με το ακριβώς επόμενο δικαίωμα στη λίστα, δηλαδή να μπορούν να αναφέρουν εύκολα ύποπτες ή ενοχλητικές συμπεριφορές στους διαχειριστές των εκάστοτε ιστοχώρων (52,8%). Στην 5η θέση βρίσκουμε το δικαίωμα να μαθαίνουν πώς να προστατεύονται στο ίντερνετ (50,1%).

Το δικαίωμα στο ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο και η αποφυγή επιβλαβούς ή ενοχλητικού περιεχομένου έρχεται στην 6η θέση (40%), ενώ το δικαίωμα των ανηλίκων να μπορούν να παίζουν και να συνομιλούν με τους φίλους τους καταλαμβάνει την 7η θέση (38,6%).

Στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα τοποθετούνται το δικαίωμα των ανηλίκων να βοηθούν τους φίλους τους να πλοηγούνται με ασφάλεια (25,9%), και να μπορούν να μιλούν σε κάποιον έμπιστο για το τι τους έχει ενοχλήσει στο Διαδίκτυο (24%).

Τελευταίο στη λίστα με μόλις 15,5%, είναι το δικαίωμα των ανηλίκων να μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο, γεγονός που δείχνει πως οι νέοι είτε δε γνωρίζουν πώς να δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο, είτε προτιμούν να ψυχαγωγούνται από τους ιστοχώρους στο διαδίκτυο, παρά να είναι οι ίδιοι ενεργοί δημιουργοί.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.