Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ρύθμιση χρεών σε 48 δόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το… 48άρι της σχεδιάζει να τραβήξει η κυβέρνηση στην επικείμενη νέα συνάντησή της, την ερχόμενη εβδομάδα, με την τρόικα.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη έτοιμη την πρότασή του για τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που θα έχει άμεση εφαρμογή και θα προωθηθεί στη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι ρυθμίσεις, όπως αποκάλυψε στη Realnews κορυφαίο στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι δύο: μία πάγια και μία έκτακτη.

Συγκεκριμένα, με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο, η έκτακτη ρύθμιση -ή της «τελευταίας ευκαιρίας»- θα προβλέπει 48 δόσεις και η πάγια από 18 έως 36, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη. Η έκτακτη θα αφορά τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, ενώ η πάγια τα μελλοντικά.

«Μπορεί να βάλαμε πολύ νερό στο κρασί μας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», τόνισε ο ίδιος παράγοντας όσον αφορά τα πολλά βήματα που έκανε πίσω το οικονομικό επιτελείο από τις 60 δόσεις που ήθελε, όμως σε αυτό το σημείο «δεν υποχωρούμε άλλο και σίγουρα όχι πέραν του ισχύοντος καθεστώτος», είπε αναφερόμενος στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπουν ήδη τις 48 δόσεις, οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονταν ποτέ από τις εφορίες.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.