Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προωθούν τον θρησκευτικό τουρισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα "βήματα του Αποστόλου Παύλου" θα "πλεύσουν" το ερχόμενο φθινόπωρο εξακόσιοι Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί προσκυνητές που θα πραγματοποιήσουν προσκυνηματική κρουαζιέρα.

Το ταξίδι θα έχει αφετηρία το Λαύριο και ενδιάμεσους σταθμούς την Πάτμο, το Κουσάντασι, την Κωνσταντινούπολη, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Τις λεπτομέρειες εξετάζει ιδιωτική εταιρεία που έχει έρθει σε συνεννόηση με το συνοδικό γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση της Συνόδου. Στις 24 Οκτωβρίου, μάλιστα, το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω ταξίδι θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται επίσημη υποδοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Συνόδου με το υπουργείο για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού. Για τις σχετικές προετοιμασίες θα εργαστεί μεικτή επιτροπή από το υπουργείο, το συνοδικό γραφείο και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ενώ εξετάζεται η έκδοση ενός οδικού χάρτη θρησκευτικών μνημείων προκειμένου αυτά να προβληθούν διεθνώς αλλά και πιο συγκεκριμένα στους βόρειους γείτονες της Ελλάδας, τις βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία.

"Σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Ανδόρα και στο οποίο συμμετείχαμε διαφάνηκε ότι ενώ ο τουρισμός γενικά αναμένεται να σημειώσει πτώση, αυτό δεν θα συμβεί ειδικά στον θρησκευτικό τουρισμό" σχολίασε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και τόνισε ότι σκοπός της σχετική προσπάθειας της Εκκλησίας είναι η αύξηση του ρεύματος των τουριστών με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Επισήμανε ακόμη ότι η Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται σε συνεννόηση με το Βατικανό, τις Βαλκανικές Εκκλησίες και τη Ρωσία ενώ τον ερχόμενο Ιούνιο αντιπροσωπεία της θα επισκεφθεί την Κίνα.

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε, άλλωστε, ότι το υπουργείο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διοργάνωση του δεύτερου συνεδρίου θρησκευτικού τουρισμού μετά από το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο το 2009 και συνέδεσε τον συνολικό σχεδιασμό με τον εορτασμό φέτος των 1150 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Σλάβων από τους Θεσσαλονικείς Αγίους, Κύριλλο και Μεθόδιο. "Ο χώρος είναι η Θεσσαλονίκη και ο χρόνος είναι φέτος" είπε και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι το συνέδριο θα αφορά όλο τον ελλαδικό χώρο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Μακεδονία και γενικά τη βόρεια Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.