Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Πάρτι εκατομμυρίων, δίχως τέλος, στον ΟΚΑΝΑ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ν. Νικολόπουλος καταγγέλλει κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.

Για ένα πάρτι εκατομμυρίων δίχως τέλος στον ΟΚΑΝΑ έκανε λόγο ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, ενημερώνοντας τα ΜΜΕ για τα όσα περιείχε ο φάκελος όπου του παρέδωσαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

«Ξέρετε για το πάρτι δίχως τέλος ορισμένων εκλεκτών του ΟΚΑΝΑ. Πρόκειται για χρήματα από το ΕΣΠΑ, υπέρογκα ποσά που προέρχονται από την Ε.Ε. Κάποιοι ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να βάζουν στις τσέπες τους «βαλάντια» ΕΣΠΑ, άτομα που δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, είναι υπεύθυνοι κατάρτισης προγραμμάτων και Διευθυντές στο ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ… εκπαιδευτές που δεν έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση… μέλη (νυν και πρώην) του ΔΣ ενός Οργανισμού άρα δικαιούνται να ορίζονται Υπεύθυνοι έργων, υποέργων κλπ… Όταν ούτε για 1, 5 μήνα δεν υπάρχουν λεφτά, ούτε για αγορά χαρτιού υγείας! Η κάλυψη στα κενά, στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ αλλά και το κλείσιμο κάποιων τρυπών φαίνεται να γίνονται από κωδικούς ΕΣΠΑ (!) που αφορούν άλλες ανάγκες!! Έτσι λοιπόν και κάποιοι τυχεροί, δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει οικονομική κρίση».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση με εργαζομένους που είχε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, ενημερώνοντας τα ΜΜΕ, για όσα περιέχει ο φάκελος που του παρέδωσαν εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ.

Ο παραιτηθείς από την τρικομματική κυβέρνηση, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων έδωσε μερικά στοιχεία, αφού τα υπόλοιπα θα παρατεθούν, όπως είπε, στη Βουλή. Έφερε ως παράδειγμα υπάλληλο της γραμματείας που θα λάβει κοντά 6.500 ευρώ, για την οικονομική παρακολούθηση δράσης.

«Ακόμα ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποτελεί πλέον μελανό σημείο, είναι το σχετιζόμενο με τα παρακρατηθέντα χρήματα των εργαζομένων από τη μισθοδοσία τους, για την κάλυψη των δανείων που έχουν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όπως πληροφορήθηκα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χορηγούσε στεγαστικά - καταναλωτικά δάνεια στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ, με χαμηλό επιτόκιο (1,5%) και εγγύηση τον ΟΚΑΝΑ. Η συμφωνία περιείχε την ρήτρα ότι η μηνιαία δόση θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία του εργαζόμενου και θα αποδίδεται από τον ΟΚΑΝΑ στο Τ.Τ. Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό στους εργαζόμενους , μετά από διαρροές και διακριτικές ενοχλήσεις από το Τ.Τ, ότι τα δάνεια τους έχουν κοκκινίσει επειδή ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει καταβάλει τα ποσά που υποχρεούται από τον Ιούνιο του 2012».

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται στους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την κοινοποιώ στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης.

«Το υλικό που μου παρέδωσαν Χριστιανοδημοκράτες εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ απ’ όλη την Ελλάδα, τεκμηριώνει όλα όσα καταγγέλονται για «το πάρτυ δίχως τελειωμό» που λαμβάνει χώρα στον ΟΚΑΝΑ. Για τούτο από τους αρμόδιους Υπουργούς ζήτησα να παρέμβουν άμεσα και ταυτόχρονα, ερωτώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εάν έχουν ενημερωθεί οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και τον της Δημόσιας Διευθύνσεως εάν ασχολείται ήδη ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής καθώς και οι επιθεωρητές Υγείας. Με τα καταγγελλόμενα, και εάν έχουν επιληφθεί ήδη, αφού πρόκειται για ζητήματα κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.