Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Με 24ωρη απεργία αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιτίθενται στην αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους υπαλλήλους.

Σε κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Για αύριο Τετάρτη, προγραμματίζουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ενώ για την Πέμπτη 21/3 οργανώνουν 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ.

Τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν «ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα». Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων επιδομάτων και παροχών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι πρόεδροι πέντε Ομοσπονδιών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, υποστήριξαν ότι τα συγκεκριμένα άρθρα ποινικοποιούν την εργασία, απειλούν με βαρύτατες ποινές ακόμα και πράξεις που έχουν το στοιχείο της αμέλειας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στη διάταξη που θέτει ως προαπαιτούμενο για την άσκηση προσφυγής την κατάθεση παραβόλου ίσου με το 20% της ζημιάς που έχει προκληθεί στον φορέα (που δεν μπορεί να υπερβαίνει όμως τα 10.000 ευρώ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως πρόθεσή τους δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων», αλλά αντιδρούν «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με αυξημένο φόρτο εργασίας, και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν και να διαπομπευθούν».

Ανέφεραν επίσης, ότι δεν ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση και υποστηρίζουν την τιμωρία των παραβατών στο πλαίσιο των υπαρχόντων διατάξεων. Προσέθεσαν όμως ότι επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που συγκροτήθηκε το 2006 και που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι από τους 9.381 υπαλλήλους που απασχολούσαν οι υπηρεσίες του το 2009, έχουν μείνει μετά τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις 5.930. Ο κ. Κυριακόπουλος εξέφρασε φόβους ότι το έλλειμμα του ΙΚΑ για το 2013, μπορεί να φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ και προσέθεσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, τα έσοδα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι μειωμένα κατά 14% σε σχέση με το 2012, και κατά 7% σε σχέση με τα έσοδα που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Τη νομική κατοχύρωση των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ για τους οποίους υποστήριξε ότι είναι εύκολο να γίνουν στόχος αβάσιμων καταγγελιών, ζήτησε πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Ηλίας Κιούλος. Ο κ. Κιούλος προσέθεσε, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ατονήσει οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ στην περιφέρεια γιατί οι επιθεωρητές αδυνατούν να καλύψουν με δικά τους έξοδα τις δαπάνες μετακίνησης.

Υπέρ των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, που καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-μελών της, καθώς και μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, «να δώσουν το “παρών” και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την αυριανή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.