Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Την άμεση δημιουργία της ενδεδειγμένης πρόσβασης των ΑμεΑ στο Δικαστικό Μέγαρο ζητάει ο Γ. Φεσσιάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με υπόμνημά του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου Πατρών Γεώργιο Σπηλιωτόπουλο και τον Αντίδήμαρχο Πρασίνου και Αυτεπιστασίας Γιώργο Σιγαλό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν καταθέτει την πρότασή του προκειμένου να δημιουργηθεί η ενδεδειγμένη υποδομή πρόσβασης των ΑμεΑ στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Το υπόμνημα Φεσσιάν έρχεται λίγες μέρες μετά την προσωπική του "περιπέτεια" στην προσπάθειά του να μπει στο κτίριο, θέμα που ανέδειξε το thebest.gr.

Το κείμενο του Περιφερειακού Συμβούλου έχει ως εξής:

"Το Σύνταγμα στο άρθρο 21 παράγραφος 6 ορίζει πως: «Τα άτομα µε αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Την Παρασκευή 25.1. δικαζόταν μια υπόθεσή μου στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών. Στην υποτιθέμενη δίοδο προς την προσβάσιμη πλευρά του Μεγάρου (οδός Μαιζώνος), δεν υπάρχει σήμανση που να την υποδεικνύει.

Αφού με προσπάθεια του κοινού που βρισκόταν εκείνη την στιγμή εκεί μεταφέραμε τα μηχανάκια, διαπιστώσαμε ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε την προβλεπόμενη ράμπα για να προσεγγίσουμε την πόρτα. Και πάλι με την προσπάθεια τρίτου φτάσαμε στην πόρτα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Πάνω στην πόρτα υπήρχαν τηλεφωνικά νούμερα για να καλέσει ο πολίτης ΑμεΑ προκειμένου να ανοίξουν την πόρτα!!!

Αφού καλέσαμε τα τηλεφωνικά νούμερα διαπιστώθηκε ότι για κάποιο από τα τρία λουκέτα δεν υπήρχε το κλειδί να ανοίξει η πόρτα. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν στην Ελλάδα του 2013 και όχι στην Ελλάδα του 1960.

Κατόπιν των παραπάνω, σας παρακαλώ να υιοθετήσετε την πρότασή μου, προκειμένου να δημιουργηθεί η ενδεδειγμένη υποδομή πρόσβασης ΑμεΑ.

· Από την πλευρά του Δήμου προτείνω τις εξής ενέργειες:

1. Άμεση σήμανση του χώρου με μεταλλικά κιγκλιδώματα στο ύψος του πεζοδρομίου (όπως στους κάδους) για να εμποδίζει την στάθμευση και παράλληλα σήμανση στο οδόστρωμα.

2. Δημιουργία ράμπας στο πεζοδρόμιο.

· Από την πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου προτείνω τις εξής ενέργειες:

1. Άμεση αντικατάσταση του λουκέτου που δεν άνοιγε.

2. Τοποθέτηση κουδουνιού στο προβλεπόμενο ύψος στην είσοδο που να ενημερώνει την γραμματεία ή το κυλικείο για την ύπαρξη ΑμεΑ. Δεν είναι σωστό να χρεώνουμε το κόσμο δίνοντάς του τηλεφωνικό νούμερο. Το κουδούνι εναλλακτικά μπορεί να χτυπά στο κυλικείο γιατί είναι πιο κοντά, και να υπάρχουν και εκεί κλειδιά. Τα τηλέφωνα παραμένουν για περίπτωση προβλήματος με το κουδούνι.

3. Να λειτουργούν οι ανελκυστήρες προσώπων.
Προτείνω την συνεργασία των δυο πλευρών για πιο αποτελεσματική δράση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.