Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ανάπηρος-μαϊμού εκμεταλλευόταν την ευαισθησία πιστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενορίτης αποκάλυψε την απάτη.

Τραγελαφικές σκηνές, οι οποίες στάθηκαν αφορμή να αποκαλυφτεί μια μεγάλη απάτη στην Πάτρα - εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στo Μπεγουλάκι.

Εκεί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, οι πιστοί και με την προτροπή του μοναδικού ιερέα, που λειτουργούσε εκείνη την ημέρα στο ναό, (ο δεύτερος ιερέας ήταν άρρωστος) συνεισέφεραν προκειμένου ένας άγνωστος άντρας να τύχει γενναίας οικονομικής ενίσχυσης.

Όπως γράφει το patrastimes.gr όλα ξεκίνησαν όταν ο υποτιθέμενος ανάπηρος, λίγο πριν το «Δι' ευχών», πήρε το λόγο με την άδεια του ιερέα και από το Ιερό Βήμα όπου βρισκόταν το μικρόφωνο, απευθύνθηκε στους πιστούς.

Αφού τους συστήθηκε, χρησιμοποιώντας φυσικά ψεύτικο ονοματεπώνυμο, δήλωσε κάτοικος Ζαρουχλείκων και θύμα εργατικού ατυχήματος σε οικοδομή, προ ενός έτους. Όπως είπε, την επόμενη ημέρα θα μετέβαινε στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβαλλόταν σε λεπτή κρανιοεγκεφαλική εγχείριση που θα έκρινε την ίδια του τη ζωή. Έκανε επίκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πιστών, προκειμένου όπως είπε, να βρει την υγειά του και να μην μείνουν στο δρόμο, η γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους ενορίτες, προκειμένου να ενισχυθεί ο άντρας, άγγιζε τα 500 ευρώ και του παραδόθηκε για να ανακουφιστεί οικονομικά.

Τα καλύτερα ωστόσο ήρθαν στη συνέχεια, καθώς κατά την αποχώρησή του ο... ανάπηρος εντελώς «τυχαία» έκανε ωτοστόπ σε ένα μπλε Ι.Χ. τύπου βαν, το οποίο οδηγούσε δήθεν άγνωστος άντρας, τον οποίο και «παρακάλεσε» να τον μεταφέρει πιο κάτω.

Το γεγονός ότι ο υποτιθέμενος «ανάπηρος» περπατούσε έξω από την εκκλησία, χωρίς κανένα κινητικό πρόβλημα, σε αντίθεση με την εικόνα ημιπαραλυσίας που παρουσίασε λίγο πριν μέσα στο ναό, προκάλεσε τις υποψίες ενορίτη, ο οποίος τον παρακολούθησε με το δίκυκλό του.

Ακολουθώντας το βαν, το οποίο εν τω μεταξύ είχε αναπτύξει περιέργως μεγάλη ταχύτητα, ο ενορίτης διαπίστωσε, ότι λίγα λεπτά αργότερα το όχημα σταμάτησε έξω από το κοιμητήριο του Αγ. Μηνά.

Τότε έκπληκτος ο ενορίτης, είδε ότι ο άντρας που δήλωνε... ανάπηρος, κάθισε στη θέση του οδηγού και ο συνεργός του, στην θέση του συνοδηγού! Ευτυχώς, ο ενορίτης κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ενημέρωσε σχετικά τους επιτρόπους και τους ιερείς του ναού, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο απατεώνας για να εξαπατήσει τον ιερέα του ναού, χρησιμοποίησε αυθαίρετα συστάσεις άλλου ιερέα, από την εκκλησία της Ι.Ν. Αγ. Τριάδας, ο οποίος όταν εκ των υστέρων ερωτήθηκε σχετικά, δήλωσε παντελή άγνοια!

Η απάτη καταγγέλθηκε στην ασφάλεια, καθώς υπάρχουν φόβοι πως ο ανάπηρος-μαϊμού ενδέχεται να κτυπήσει με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες ενορίες της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.