Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Υπέρ του Κέντρου θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια το Π.Σ Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, που συνεδρίασε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, τάχθηκε -κατά πλειοψηφία- υπέρ της κατασκευής κέντρου θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη.

Την πρόταση παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξης Κοκολάκης, και ψήφισαν όλοι οι παρόντες σύμβουλοι των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ καταψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προάγει την εμπορευματοποίηση της υγείας, ενώ τρεις σύμβουλοι δήλωσαν «παρών».

Η πρόταση, όπως παρουσιάζεται στον τοπικό Τύπο, συνδυάζει την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία με τον ιατρικό τουρισμό, με βασικό άξονα τη θεραπεία του καρκίνου με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη και πρωτοποριακή μέθοδο της θεραπείας πρωτονίων. Η πρόταση υποστηρίχθηκε τόσο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, την πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων, αλλά και τους παρόντες στο συμβούλιο, γραμματέα της ΝΔ, Μανόλη Κεφαλογιάννη, το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ. Δεικτάκη, αλλά και κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές, που βρέθηκαν στη συνεδρίαση.


Θετικοί, όσον αφορά την επιστημονική προσέγγιση του θέματος, ήταν ο καθηγητής Ογκολογίας κ. Γεωργούλιας, ο καθηγητής κ. Δαμηλάκης, ο ειδικός σε θέματα πρωτοβάθμιας υγείας κ. Λιονής και από το CERN η κ. Δημοβασίλη.

«Είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα, σε άλλες χώρες έχει προχωρήσει πολύ. Σε όλο τον κόσμο έχουμε 25 κέντρα και άλλα 12 ετοιμάζονται», επεσήμανε η κ. Δημοβασίλη, που επεσήμανε ότι περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς έχουν ιαθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση τού Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.