Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στην αγκαλιά του «Ιπποκράτη» 4.800 παιδιά στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε η δράση προληπτικής ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού.
Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής εξετάζοντας 4.800 παιδιά.

«Αποτελεί μεγάλη χαρά η ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στο νησί της Κρήτης όπου εξετάστηκαν 4.800 παιδιά, σε 20 δήμους της Περιφέρειας του νησιού. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της και υποστήριξη την εταιρεία Johnson & Johnson (που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για το 2013), την ΑΝΕΚ Lines, την Hertz, τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω καθώς και όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους ιδιώτες, τις εταιρίες αλλά και τους συλλόγους που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Με στόχο να εξετάσουμε 18.000 παιδιά μέσα στο 2013 συνεχίζεται το ταξίδι του «Ιπποκράτη» με επόμενους σταθμούς την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Κύθηρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει Προληπτική Ιατρική από το 2002, σήμερα όμως σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, η Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τα δεκάδες αιτήματα που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Η ΑΝΕΚ Lines μετά την ίδρυσή της χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης, διατηρώντας το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει με τα υπερσύγχρονα πλοία της. Στο πλαίσιο της ΕΚΕ με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, συμμετέχει στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής». Επισήμανε επίσης ότι: «η συμμετοχή όλων σε αυτή τη ξεχωριστή ενέργεια είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία να φέρουμε το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές όλων των παιδιών. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Τέλος πρόσθεσε ότι: «Η ΑΝΕΚ Lines ταξιδεύει αλληλέγγυα αυτό το πλατύ χαμόγελο, το χαμόγελο των παιδιών και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή» είπε ο ο σύμβουλος Διοίκησης της ΑΝΕΚ Χαράλαμπος Σαλβαράκης.

Το παρόν, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έδωσαν και όλοι οι εθελοντές και οι γιατροί που εξέτασαν τα παιδιά, εκπρόσωποι των Σαμαριτών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο ταξίδι του Ιπποκράτη.

Από την 1η Απριλίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκονται στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.