Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Έρευνα συνδέει την καθιστική ζωή με τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι διαπίστωσαν ερευνητές από την Αυστραλία.

Οι άνθρωποι που περνούν ώρες κάθε μέρα, χωρίς να σηκώνονται από τη θέση τους και να κινούνται θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη μια νέα μελέτη που υποστηρίζει ότι διατρέχουν πολύ σοβαρό κίνδυνο για χρόνια προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Οι ερευνητές από την Αυστραλία και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους αφορούν κυρίως σε υπαλλήλους γραφείου, οδηγούς φορτηγών και ανθρώπους που ακολουθούν καθιστική ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, καταλήγουν οι συγγραφείς της μελέτης πρέπει να αντισταθμίζετε την καθιστική ζωή με περισσότερη άσκηση.

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 63.000 άνδρες από την Αυστραλία από τη Νέα Νότια Ουαλία, ηλικίας 45 έως 65.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες που κάθονταν για 4 ώρες ή λιγότερο την ημέρα διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν μια χρόνια πάθηση – όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις ή η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αντίστοιχα οι άνδρες που κάθονταν για τουλάχιστον 6 ώρες ημερησίως εμφάνιζαν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη, σημειώνουν οι ερευνητές.

Όταν οι ώρες που περνάς καθισμένος φτάνουν τις 8 τότε ο κίνδυνος ανεβαίνει ραγδαία. Ιδιαίτερα αν στον υπόλοιπο χρόνο σου δεν ακολουθείς κάποια σωματική δραστηριότητα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση «International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.