Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τι γένους είναι η… Facebook ζήλεια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ προσπάθησαν να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζήλειας μεταξύ των αντρών και των γυναικών. Οι επιστήμονες πήραν άντρες και γυναίκες και τους βάλανε να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό των συντρόφων τους στο facebook όπου μπορούσαν να βλέπουν οτιδήποτε κρυφό είχε στο facebook ο/η σύντροφος τους όπως τα κρυφά μηνύματα, κρυφές φωτογραφίες και διάφορα άλλα.

Με ένα δείκτη ζήλειας που κορυφωνόταν στον αριθμό 9, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες ζήλεψαν κατά μέσο όρο με τον αριθμό 4 ενώ οι γυναίκες ζήλεψαν κατά μέσο όρο με τον αριθμό 6. Συνεπώς φάνηκε ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες ζηλεύουν κάπως περισσότερο από τους άντρες, ίσως γιατί θεωρούνται το ασθενές φύλο και για αυτό το λόγο νοιώθουν και μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Για παράδειγμα, οι άντρες φάνηκε ότι μειωνόταν πολύ η ζήλεια τους όταν η σύντροφός τους δημοσίευε σε όλους μια φωτογραφία όπου η ίδια ήταν μαζί με κάποιον φίλο της ενώ στις γυναίκες η ζήλεια παρέμενε η ίδια ακόμη και αν η φωτογραφία των συντρόφων τους με μία άλλη φίλη ήταν δημοσιευμένη σε όλους.

Πάντως η έρευνα δε μπορεί να θεωρηθεί και τελείως αξιόπιστη διότι είναι γνωστό ότι πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ ζευγαριών έχουνε γίνει από το facebook αφού μπορούν να γίνουν πολλές παρερμηνείες καταστάσεων οπότε καλό θα είναι να γίνει μία διαφορετικού είδους έρευνα όσον αφορά τη ζήλεια όχι μέσω του facebook αλλά μιας πιο αντικειμενικής πηγής ώστε να βγούνε ακόμη καλύτερα συμπεράσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.