Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κινητή μονάδα υγείας εγκαινιάστηκε στον Μίνωα Πεδιάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διενεργεί δωρεάν εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν.

Μια νέα δομή στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η Κινητή Μονάδα Πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην Κρήτη, εγκαινιάσθηκε από τη δημοτική αρχή.

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα επισκεφθεί όλα τα τοπικά διαμερίσματα και τους οικισμούς, διενεργώντας δωρεάν εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν και ενημερώνοντάς τους γύρω από θέματα πρόληψης για την καλύτερη προάσπιση της υγείας τους.

Κατά τα εγκαίνια ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρίας Καλογεράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με το σύνθημα «ΑξίΖΩ» και βασιζόμενη στο τρίπτυχο «Πληροφόρηση - Πρόληψη - Προστασία» η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας προχώρησε στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας Υγείας με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και με γνώμονα ότι η παροχή φροντίδας υγείας πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Έτσι -όπως είπε, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στελεχωμένη με το κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό επισκέπτεται όλα τα χωριά του Δήμου, διενεργώντας εξετάσεις στους κατοίκους και ενημερώνοντάς τους γύρω από θέματα υγείας.

Ακολούθως ο υπεύθυνος συντονισμού της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Υγείας, Αντώνης Χρονάκης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας, ιατρός, διευθυντής Ε.Σ.Υ, αναφέρθηκε στους σκοπούς, τη φιλοσοφία ίδρυσης και τις δράσεις της Μονάδας.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο τέως βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Στρατάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των συμβουλίων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, σωματείων και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.