Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η φαλάκρα προδίδει τον καρκίνο του προστάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικός ο παράγοντας της τεστοστερόνης.

Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν πρώιμο καρκίνο του προστάτη διατρέχουν ίσως οι άντρες που εμφανίζουν φαλάκρα πριν από τα 40 τους χρόνια, αναφέρουν αυστραλοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 9.000 άνδρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν δει τα μαλλιά τους να αραιώνουν νωρίς, είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν έναν προστατικό όγκο μεγαλώνοντας.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν σε τι οφείλεται αυτό, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν υποδηλώσει πως ίσως να παίζουν ρόλο τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης σε κάποιους άντρες που ευνοούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και καταστέλλουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιστήμονες από το Συμβούλιο Καρκίνου της Βικτώρια ανέλυσαν στοιχεία από 9.448 άνδρες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή την περίοδο 1990-1994 σε ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα υγείας

Οι άνδρες, που είχαν ηλικία 40 έως 69 ετών κατά την έναρξή της μελέτης, είχαν κληθεί να βαθμολογήσουν την απώλεια των μαλλιών που είχαν βιώσει από τα 20 έως τα 40 τους.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση τους, όσοι άνδρες είχαν έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού τους στα 40 τους χρόνια, διέτρεχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν πρώιμο καρκίνο του προστάτη, δηλαδή στα 50 ή στα 60 τους, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 476 από αυτούς εμφάνισαν την επάρατη νόσο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.