Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Έργο της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» επισκέφθηκε σήμερα στις 12:00 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με το προσωπικό του Οργανισμού. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έκοψε την πίτα της «Αποστολής» και ευχήθηκε σε όλους, υγεία, δύναμη και ευόδωση των προσπαθειών με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας. Χαρακτηριστικά επισήμανε: «αυτή η προσπάθεια δεν είναι μόνο δική σας, δεν είναι μόνο δική μας αλλά είναι μια προσπάθεια χρόνιων κόπων και κυρίως του λαού, των απλών ανθρώπων οι οποίοι μας στηρίζουν. Ευχαριστώ τον κ. Δήμτσα ως συντονιστή του έργου αλλά και τους συνεργάτες του, το διοικητικό συμβούλιο, σε όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά που προσφέρει το λιθαράκι του για όποιο οικοδόμημα μπορεί να συμβεί. Το έργο της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων να καταρτίζει πνευματικά τους ανθρώπους, να τους δείχνει το δρόμο να τους δίνει δύναμη αλλά ούτε αυτό μπορεί να σταθεί μόνο του, χρειάζεται ορθοδοξία αλλά και ορθοταξία. Όπως ο αετός χρειάζεται και τις δυο φτερούγες του για να πετάει προς τα πάνω. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και συνεργασία σ΄αυτά που κάνουμε ώστε να έχουμε την σφραγίδα της αγάπης. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» τόνισε: «Μακαριώτατε απευθύνομαι σε σας προσωπικά και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας η διακονία της Αποστολής ασκείται υπό την έμπνευση, την καθοδήγηση, την ευλογία και την ακάματη εργασία σας.

Ζω καθημερινά την αγωνία σας, την προσπάθεια τους κόπους να πετύχει η αποστολή της «Αποστολής» που δεν είναι άλλη από το να γίνει το μέσο, το εργαλείο, ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης του ανθρώπου. Όλοι εδώ αισθανόμαστε την αγάπη του πατέρα μας και σας ευγνωμονούμε γι΄αυτό. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους συνεργάτες μου, δουλεύουν αγόγγυστα πέραν του ωραρίου τους, χωρίς να υπολογίζουν Σαββατοκύριακα και αργίες. Χωρίς όλους αυτούς τίποτε δεν θα γινόταν με το χαμηλότερο κόστος και το απαραίτητο προσωπικό. Η Αποστολή έχει ένα εξαιρετικό εξειδικευμένο προσωπικό που θα το ζήλευε οποιοσδήποτε φορέας του ιδιωτικού τομέα. Και κυρίως οι συνεργάτες μου διαθέτουν ήθος και αγάπη στον πλησίον. Δώσαμε και δίνουμε νυχθημερόν. Στο σημείο αυτό θέλω να σας αναφέρω επιγραμματικά μόνο το 2012 σταθήκαμε δίπλα σε 1.945.010 συνανθρώπους μας, προσφέραμε 3.600.000 μερίδες φαγητού, 26.808 δέματα αγάπης, στηρίξαμε ανασφάλιστους, άτομα με νοητική στέρηση, ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, αγκαλιάσαμε πολύτεκνους, ακρίτες σε 21 ακριτικές γωνιές της Ελλάδος μας, ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, δημιουργήσαμε 5 Κοινωνικά Παντοπωλεία στην Αττική ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες Ιερών Μητροπόλεων και των Ιδρυμάτων τους. Έχουμε «Αποστολή» Μακαριώτατε, να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας την έγνοια και την φροντίδα σας, να κάνουμε πράξη τον λόγο σας, να βοηθήσουμε αλλήλους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.