Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιχορήγηση 10.000-20.000 ευρώ ανά σχέδιο από το ΕΣΠΑ.

Δράση στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας προκηρύχτηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Όπως αναφέρει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το πρόγραμμα αφορά στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης της χώρας, μεταξύ των οποίων και η ΑΜ-Θ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, η μορφή της ενίσχυσης συνίσταται στη επιχορήγηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανά πρόταση, για την κάλυψη του 100% ισόποσων επιλέξιμων λειτουργικών δαπανών για μέγιστο διάστημα 18 μηνών.

Το πρόγραμμα εξειδικεύεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για γυναίκες από 18 έως και 35 ετών καθώς και για γυναίκες από 36 έως και 64 ετών.

Δικαιούχοι της δράσης με τίτλο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», είναι όσες γυναίκες είναι άνεργες ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και αναζητούν εργασία, ή έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία 3ετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή απειλούνται από ανεργία (π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ή είναι αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.