Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Όσοι τρώνε νωρίς μεσημεριανό αδυνατίζουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκάλυψε ισπανική έρευνα για την ώρα του γεύματος.

Όσοι κάνουν δίαιτα και καταναλώνουν νωρίς μέσα στην ημέρα το μεσημεριανό τους γεύμα τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που το τρώνε αργότερα, σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 420 ανθρώπους που πήγαιναν σε διαιτολογικά γραφεία στη Νότιοανατολική Ισπανία. Οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή που σημαίνει ότι περίπου το 40% των θερμίδων καταναλώνονται στο γεύμα.

Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες κατανάλωναν το μεσημεριανό τους πριν τις 3μ.μ., ενώ οι άλλοι μισοί μετά τις 3 μ.μ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν νωρίς το μεσημεριανό έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά – δηλαδή περισσότερο από το 11% του αρχικού τους βάρους – ενώ όσοι το έτρωγαν αργά έχασαν 7,7 που αντιστοιχούν στο 9% του αρχικού τους βάρους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ώρα κατανάλωσης του μεσημεριανού είναι πιθανό να παίζει ρόλο στον τρόπο που το σώμα ρυθμίζει το βάρος. Τα στοιχεία δεν έδειξαν ότι η ώρα του πρωινού ή το δείπνου έπαιξε κάποιο ρόλο.

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν και ερευνητές από τη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.