Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας μειώνει το στρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιγότερο αγχωμένοι είναι όσοι αποκαλύπτουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Κερδισμένοι φαίνεται να είναι οι ομοφυλόφιλοι που δεν διστάζουν να αποκαλύψουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, καθώς εμφανίζονται να είναι λιγότερο αγχωμένοι από αυτούς που δεν το κάνουν. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έπειτα από σχετική έρευνα.

Οι επιστήμονες, μέτρησαν το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, αλλά και περίπου 20 βιολογικούς δείκτες όπως το επίπεδο ινσουλίνης, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και αδρεναλίνης σε ένα δείγμα 87 ατόμων. Από αυτούς, οι 45 ήταν ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι και οι 41 ετεροφυλόφιλοι.

Ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, οι 31 (19 άντρες και 12 γυναίκες) δήλωσαν ότι δεν έκρυβαν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Όπως διαπιστώθηκε τα επίπεδα στρες ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

«Καθώς οι συμμετέχοντες της έρευνας, απολαμβάνουν τα προοδευτικά δικαιώματα στον Καναδά, μπορούν να είναι πολύ πιο υγιείς και γεροί», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Robert-Paul Juster.

«Το γεγονός ότι αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους ίσως να είναι ευεργετικό για την υγεία, γιατί η κοινωνία δείχνει ανοχή και διευκολύνει την διαδικασία δημοσιοποίησης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το μικρό δείγμα των ερωτηθέντων, ο ίδιος το χαρακτήρισε αξιόπιστο. Οι νευρολογικές έρευνες, εξήγησε, πολλές φορές βασίζονται σε μικρότερα δείγματα, αλλά αναλύονται πολύ προσεκτικά και διεξοδικά, αντίθετα με τις επιδημιολογικές έρευνες που βασίζονται σε μεγαλύτερο δείγμα, αλλά στα ερωτηματολόγιά τους υπάρχουν ελάχιστες διευκρινίσεις για την υγεία των ερωτηθέντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.