Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Απαλλαγή λόγω ακαταλόγιστου για την παιδοκτόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 38χρονη από την Αλβανία είχε πνίξει με τα χέρια της τη 14χρονη κόρη της.

Κρίνοντας ότι έχει το ακαταλόγιστο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων απάλλαξε σήμερα μια 38χρονη γυναίκα από την Αλβανία, που τον Απρίλιο του 2012 είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όταν με τα ίδια της τα χέρια έπνιξε την 14χρονη τότε κόρη της, μέσα στο σπίτι που έμενε, στην οδό Σταμαθιουδάκη, στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει βάζοντας στο λαιμό της ένα μαχαίρι.

Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό τής υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ότι τέλεσε την πράξη της ενώ είχε το ακαταλόγιστο, δηλαδή ότι βρισκόταν σε διατάραξη των πνευματικών της λειτουργιών, λόγω και των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Επίσης, αποφασίστηκε η γυναίκα να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Η κατηγορούμενη σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έκλαιγε και επανέλαβε ό,τι και στις αρχικές της καταθέσεις, ότι δηλαδή δεν θυμόταν τίποτα από όσα είχαν συμβεί το μοιραίο πρωινό της 4ης Απριλίου 2012.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη την ώρα που αφαιρούσε τη ζωή από το ίδιο της το παιδί δεν ήξερε τι έκανε και ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα.

Την απαλλαγή της κατηγορούμενης είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, κάνοντας λόγο για νοσηρή διατάραξη κατά τη διάρκεια της πράξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα τιμωρείται μία ζωή, σκοτώνοντας με τα ίδια τα χέρια της την κόρη της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας υποστήριξε ότι η πελάτης του είχε βαρύτατο ψυχολογικό ιστορικό κι ενώ ζήτησε υποστήριξη δεν την είχε από πουθενά, πέφτοντας σε κατάθλιψη και σταματώντας να παίρνει τα φάρμακά της.

Παράλληλα, η τελευταία πραγματογνωμοσύνη, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της σε ψυχιατρικό κατάστημα έδειξε σχιζοφρένεια, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα που δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι την ώρα της πράξης ήταν ένας άλλος εαυτός της.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί στο σπίτι, όπου διέμενε η οικογένεια στο Ρέθυμνο, την ώρα που ο πατέρας της κοπέλας βρισκόταν στην εργασία του. Επιστρέφοντας, μαζί με το μικρότερο παιδί της οικογένειας βρέθηκε μπροστά στο άψυχο σώμα της κόρης του και τη βαριά τραυματισμένη σύζυγό του, η οποία μάλιστα ήταν και αυτή που του άνοιξε την πόρτα.

Η 38χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος τής 14χρονης επήλθε από ασφυξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.