Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η περιπέτεια μιας 31χρονης καρκινοπαθούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας καρκινοπαθής στην Ελλάδα περιγράφει στο «Έθνος» η Α.Μ.:

«Είμαι 31 ετών και τον περασμένο Αύγουστο μου έγινε διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο (αστροκύτωμα). Απευθύνθηκα σε δύο μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Οι απόψεις που άκουσα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες, καθώς στο ένα νοσοκομείο που είπαν ότι έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα και στο άλλο να περιμένω μερικούς μήνες.

Αναγκάστηκα να καταφύγω σε νοσοκομείο της Σουηδίας. Οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι έπρεπε να υποβληθώ άμεσα σε στερεοτακτική βιοψία. Μία επεμβατική εξέταση με την οποία θα μπορούσα να αποφύγω το χειρουργείο.

Επέστρεψα στην Ελλάδα και απευθύνθηκα εκ νέου στα δύο νοσοκομεία. Δεν γνώριζαν καν τι είναι η στερεοτακτική βιοψία. Κατέφυγα στον ιδιωτικό τομέα, όπου έγινε η βιοψία και σήμερα υποβάλλομαι σε ακτινοβολίες. Ευτυχώς, το Ταμείο μου, το ΤΥΠΕΤ, κάλυψε το 80% της δαπάνης μετάβασης στο εξωτερικό, η οποία ήταν 25.000 ευρώ για τριήμερη νοσηλεία και το κόστος της θεραπείας μου. Το πρόβλημα όμως δεν τέλειωσε εκεί. Για να μην αναπαράγονται τα καρκινικά κύτταρα, πρέπει να λαμβάνω τακτικά ένα κυτταροστατικό φάρμακο. Πρόκειται για ένα αμιγώς νοσοκομειακό σκεύασμα, το οποίο όμως δεν μπορώ να βρω σε κανένα νοσοκομείο. Είμαι ακόμη σε φάση αναζήτησης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.