Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ζητούνται γιατροί για δωρεάν εξετάσεις παιδιών στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έρευνα έχει αναλάβει ο δήμος σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την δωρεάν εξέταση μικρών παιδιών καλεί ο δήμος και ο σύλλογος «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η Προληπτική Ιατρική λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Σύλλογος διαθέτει:

1. Μία κινητή οδοντιατρική μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη που δύναται να μεταβαίνει σε ορεινά χωριά, δυσπρόσιτα σημεία κ.α.

2. Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μία επίσκεψη σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.

Στον προληπτικό ιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται παιδιά ανασφάλιστα και παιδιά που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μετά την εξέταση θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Δήμος Ηρακλείου και Το Χαμόγελο του Παιδιού καλούν ιατρούς εθελοντές των τεσσάρων ειδικοτήτων αλλά και ειδικευόμενους ιατρούς, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο στην ηλεκτρονική διεύθυνση ippokratis@hamogelo.gr Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται στο Ηράκλειο από την 1η Μαρτίου 2013 έως και τη 12η Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Ιατρείο στη Λ.62 Μαρτύρων 146. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 8:30 π. μ. – 2:30 μ. μ. και 5:00μ.μ – 8:00μ.μ».



Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.