Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέο πλαίσιο για την παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπουργική απόφαση ρυθμίζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτος, υπέγραψε απόφαση που ρυθμίζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με χρήση βιοαερίου.

Οι μονάδες βιοαερίου αξιοποιούν τα απόβλητα και υπολείμματα από κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σφαγεία, γεωργικές βιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, κονσερβοποιίες φρούτων βιομηχανία ζάχαρης, αρτοβιομηχανίες, γαλακτοβιομηχανίες, ποτοποιίες, βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος ή αλιευμάτων κλπ.) ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την απόφαση αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των εγκαταστάσεων αυτών, διευκρινίζεται ο τρόπος διάθεσης των υπολειμμάτων και απλοποιούνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αδειοδότησή τους.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η διαχείριση των αποβλήτων αυτών αποτελεί χρόνιο πρόβλημα αφού, σε πολλές περιπτώσεις, απορρίπτονται ανεξέλεγκτα υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.