Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πονοκέφαλος η τοποθέτηση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα-Μανιτάκη.

Η τοποθέτηση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας αναμένεται να απασχολήσει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η τρόικα δίνει βάρος στη μείωση του εργατικού δυναμικού του δημοσίου τομέα κατά 150.000 έως το 2015 και ειδικά στη τοποθέτηση εφέτος 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας, εκ των οποίων οι 12.500 έως τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση είχε λάβει τη δέσμευση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2013 να ολοκληρώσει τα σχέδια στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση να καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο μέτωπο αυτό θα προστεθεί και η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο (Ν. 4024/2011).

Εξάλλου εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφει την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των υπαλλήλων των Ανεξάρτητων Αρχών, των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ, των υπαλλήλων των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, καθώς και των ειδικοτήτων ΔΕ Διοικητικών καθηκόντων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ως άνω υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική θέση αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων.

Η μετάταξη των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων, σε συνδυασμό με τις δηλούμενες για κάθε θέση προτιμήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 13/3/2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.