Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σε δύο δόσεις το μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώσεις επικουρικών συντάξεων που θα αποφασίζονται χωρίς νέα νομοθετική πρόβλεψη, αλλά με κριτήριο το μηδενισμό των ελλειμμάτων, φέρνει για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους η λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στο οποίο ανήκουν οριστικά 35 επικουρικά ταμεία από Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΙΚΑ, ενώ εξαιρούνται μόνο τέσσερα τα οποία αν και μετατρέπονται σε "επαγγελματικά", εντούτοις ήδη προγραμματίζουν περικοπές ως και 35% για να συνεχίσουν να πληρώνουν συντάξεις.

Η πρώτη δόση περικοπών θα γίνει τον Ιούνιο, με το νέο κανονισμό ασφάλισης και παροχών που βάσει νόμου θα πρέπει να καταρτίσει το ΕΤΕΑ εντός τριμήνου καθώς από την 1η Μαρτίου το ΕΤΕΑ θα λειτουργεί με όλα τα Ταμεία που εντάχθηκαν σε αυτό.

Η δεύτερη δόση των περικοπών έρχεται σε λιγότερο από δύο χρόνια και θα είναι αυτόματη και διαρκής. Από την 1-1-2015 οι επικουρικές συντάξεις θα αλλάζουν ανά τρίμηνο και θα μειώνονται όταν πέφτουν και οι εισπράξεις από εισφορές, ενώ θα υπολογίζονται όχι μόνο με συντελεστές βιωσιμότητας αλλά με το αν ο συνταξιούχος δηλώνει τη μεταβίβαση της σύνταξής του μετά θάνατον.

Τα κριτήρια αυτά θα καταστήσουν τις επικουρικές σε φιλοδωρήματα των 90 και 100 ευρώ.








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.