Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την κινητικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο γύρω από την μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις ενδεχόμενες απολύσεις λίγο πριν την νέα άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα κινητικότητας που έχει τεθεί σε εφαρμογή προχωρά με ρυθμούς... «χελώνας» και είναι αμφίβολο εάν θα επιτευχθεί ο στόχος του μνημονίου. Η μνημονιακή δέσμευση της χώρας είναι ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα τοποθετηθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 27.000 υπάλληλοι ανάμεσα τους και οι 2.000 που εντάχθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας πέρσι. Μέχρι το 2015 θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 150.000 υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας, θα πρέπει να καταθέσουν τα χαρτιά τους για μετακίνηση σε κάποια άλλη ελεύθερη θέση στο Δημόσιο και εάν δεν καταφέρουν να απορροφηθούν θα πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Τα πραγματικά εμπόδια, όμως, για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρχικά να καταγράψει τις κενές θέσεις και τις ανάγκες στις υπηρεσίες του Δημοσίου και μετά να προχωρήσει σε αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν σε νέο πόστο. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει το πλαίσιο για τα κριτήρια που θα θέσει για τους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν σε νέες θέσεις στο Δημόσιο. Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης υπόσχεται ότι η κινητικότητα θα γίνει με όρους αξιοκρατίας.

Έως σήμερα έχουν γίνει γνωστά τα οργανογράμματα μόνο σε έξι υπουργεία και αναμένονται σε ακόμη πέντε. Η διαδικασία της αξιολόγησης για το προσωπικό που χαρακτηρίζεται πλεονάζον δεν έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η υπαγωγή επιπλέον υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και από πέρσι περίπου 2.000 άτομα εντάχθηκαν στην εφεδρεία εντούτοις μόλις πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι κενές θέσεις που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με το οποίο ξεκινά η κινητικότητα για τους περίπου 1.800 υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι εν λόγω υπάλληλοι θα μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις 2.043 κενές θέσεις στο Δημόσιο, που αναφέρονται αναλυτικά ανά περιοχή στους πίνακες που περιλαμβάνει το ΦΕΚ. Οι υπάλληλοι έχουν στη διάθεση τους προθεσμία 20 ημερών, από την ημέρα δημοσίευσης του ΦΕΚ, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση προσωπικού της υπηρεσίας όπου εργάζονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.