Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τα προβιοτικά μπορεί να ωφελούν ασθενείς με HIV

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προέκυψε από έρευνα σε μακάκους.

Η αντιρετροική αγωγή είναι η θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό HIV. Ωστόσο, ασθενείς που την ακολουθούν έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με υγιείς ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, ασθενείς με HIV εμφανίζουν φλεγμονή που βλάπτει τα τοιχώματα των εντέρων επιτρέποντας στα μικρόβια που ζουν σε αυτά να δραπετεύσουν και να εισχωρήσουν στο κυκλοφορικό, οδηγώντας σε απειλητική για τη ζωή συστημική λοίμωξη.

Η υγεία του βλεννογόνου του εντέρου επηρεάζεται σημαντικά από τη συμπλήρωση με βακτήρια στο έντερο και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα συμπληρώματα προβιοτικών ωφελούν διαταραχές των εντέρων, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, C . difficile λοίμωξη και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Στο περιοδικό «Journal of Clinical Investigation», ερευνητές με επικεφαλής τον Jason Brenchley, του National Institute of Allergy and Infectious Disease, έδειξαν ότι συμπληρώματα προβιοτικών μπορεί ενδεχομένως επίσης να ωφελήσουν ασθενείς που ακολουθούν ανιρετροική αγωγή.

Ο Brenchley χορήγησε σε μακάκους που είχαν προσβληθεί, είτε μόνο αντιρετοική αγωγή είτε σε συνδυασμό με μείγμα προβιοτικών. Οι μακάκοι που αντιμετωπίστηκαν με προβιοτικά είχαν ενισχυμένη λειτουργία ανοσοποιητικού στο πεπτικό και μειωμένη φλεγμονή σε σύγκριση με μακάκους που ακολούθησαν μόνο τη συνήθη αγωγή.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.