Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Βόλος: Θα λειτουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο (Δίαυλος) και θα υποστηρίζεται εθελοντικά από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους συμπολίτες. Η πρωτοβουλία ανήκει τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο όσο και στο Δήμο Βόλου, που άμεσα και αποτελεσματικά προώθησαν όλες τις διαδικασίες για τη σύσταση του Ιατρείου, ενώ τη λειτουργία του θα στηρίξει και η Μητρόπολη Δημητριάδος μέσα από το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σημαντικός παράγοντας, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ.Παντσά, είναι η μεγάλη ανταπόκριση του ιατρικού κόσμου, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να οργανωθεί αυτή η δράση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματ. Δραμιτινός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «πολιτική πράξη», καθώς όπως τόνισε οι κοινωνίες πρέπει να αυτο-οργανώνονται σε περιπτώσεις ανάγκης και σε περιόδους κρίσης.

Για επιτακτική αναγκαιότητα έκανε επίσης λόγο ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρ.Πανάγος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συμμετοχή των συναδέλφων του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ υπογράμμισε παράλληλα τη σημαντική προσφορά και ανταπόκριση του Δήμου Βόλου. Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Ι.Σ.Μ. Λεων.Μαυρογιάννης έκανε λόγο για συγκερασμό ευαισθησιών όσον αφορά τη συνεργασία Δήμου Βόλου και Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προβλέποντας ότι το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο θα συνεχίσει τη λειτουργία και μετά τη λήξη της οικονομικής κρίσης. Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών ο κ. Μιχ.Μεϊκόπουλος τόνισε ότι με την πρωτοβουλία αυτή ο γιατρός γίνεται και πάλι λειτουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.