Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑνΙΚΑνοι να την απομακρύνουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της υπάλληλος του ΙΚΑ που με τις ενέργειές της ζημίωσε το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας.

Η υπόθεση ξεκινά το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ασφαλιστικού ταμείου που ήταν προϊσταμένη σε Τμήμα Εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει δύο ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από την υπάλληλο είχαν χορηγηθεί κανονικά οι ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες αρχικά δεν υπήρξε τιμωρία.

Μάλιστα στη συνέχεια η συγκεκριμένη υπάλληλος άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, τα έχασε. Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος και να μπει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση (η ιστορία αυτή είναι χαρακτηριστική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ανάλογα περιστατικά).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.