Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ξάνθη: ΑμεΑ ζουν σε άθλιες συνθήκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πάτωμα με ένα χαλί και μια κουβέρτα ζουν τα έξι μέλη της οικογένειας που το σπίτι τους, στην Παλιά Πόλη, πλημμύρισε από την έντονη βροχή της Πέμπτης, στην Ξάνθη.

Η οικογένεια έλειπε την ώρα της νεροποντής και με την επιστροφή τους διαπίστωσαν την απόλυτη καταστροφή, από έπιπλα και ρούχα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, με τον πατέρα της οικογένειας να αναφέρει ότι μέσα σε λίγη ώρα έμειναν στο έλεος του Θεού. Πλέον ζουν σε άθλια κατάσταση αφού δεν έμεινε κάτι όρθιο από την οικοσκευή τους και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο δήμο.


Η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι ήδη πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Ξάνθης επιθεώρησαν το σπίτι, το οποίο βρήκαν πλημμυρισμένο με τα ρούχα τους να κολυμπάνε, και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν. «Αυτή τη στιγμή μένω με τα παιδιά μου στο πάτωμα, 6 άτομα με ένα χαλί και μια κουβέρτα» δηλώνει χαρακτηριστικά. Έχει πέσει και τμήμα της σκεπής, ενώ τα παιδιά εδώ και μέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

«Έχουμε 4 παιδιά, το ένα με νοητική υστέρηση, βρήκαμε το σπίτι μας κατεστραμμένο με ένα μέτρο νερό, χωρίς να έχει μείνει τίποτε όρθιο, σβήσαμε από το πρόσωπο της γης» αναφέρει ο ιδιοκτήτης, εμφανώς καταβεβλημένος από την καταστροφή. Τα νερά δεν είχαν διέξοδο, στη συγκεκριμένη περιοχή της Παλιάς Πόλης και έτσι κατέληξαν στο σπίτι, το οποίο καταστράφηκε, ενώ η οικογένεια ζητά, να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.